nieuws

Calculatieprogramma voor waardevermindering auto’s

Archief

Het Vlaardingse softwarehuis Gainsbury & Croft Holland heeft een softwarepakket ontwikkeld voor berekening van de waardevermindering van auto’s, na een aanrijdingsschade.

Bij een verhaalsactie, na een autoschade, kan een tussenpersoon met de vraag worden geconfronteerd, of er waardevermindering van de auto kan worden geclaimd. Waardevermindering laat zich niet altijd even makkelijk vaststellen, aldus Gainsbury & Croft.
Een verkoopmailing is vooralsnog verstuurd aan enkele tientallen assurantiekantoren in de regio Rotterdam. “De respons van 10% stelt ons tevreden”, aldus J.M. Schilder, die met broer J.P. Schilder het softwarebedrijf eind 1993 heeft opgericht.
Afhankelijk van WA-verzekeraar
Gainsbury & Croft stelt, dat de tussenpersoon vaak volledig afhankelijk is van de medewerking van de WA-verzekeraar van de tegenpartij. Ook het inschakelen van een expert om deze berekening te maken, brengt kosten met zich die niet altijd verhaalbaar zijn, meent het softwarebedrijf.
Het ontwikkelde softwarepakket zou “in een handomdraai” de waardevermindering kunnen calculeren. Het programma draait op elke pc met MS-Dos, en kost 49,95, exclusief btw.
Ook het Rolls-programma kent deze mogelijkheid, maar is veel duurder in aanschaf.

Reageer op dit artikel