nieuws

CAK richt schadeverzekeraar op

Archief

Het Dordtse bemiddelingsbedrijf CAK en zijn volmachtdochter National Academic gaan een schadeverzekeraar oprichten. De aanvraag ligt al bij de Pensioen- en Verzekeringskamer.

De nieuwe schadeverzekeraar gaat zich richten op particuliere verzekeringen – auto, brand en varia – voor de huidige doelgroep die bestaat uit academici en hbo-ers. Ongeveer 80% van de verzekerden bij National Academic is werkzaam in de onderwijssector. Het volmachtbedrijf brengt de schadeverzekeringen nu onder in een pool waarin onder meer Achmea deelneemt. CAK-directeur Bert Geysendorpher vindt de doelgroep uiterst plezierig: “De schade in de deze sector is zeer laag. Hoger opgeleiden gaan beter met hun bezittingen en met hun lijf om.” Ook qua productie is de doelgroep interessant.
Mijlpaal
Recentelijk bereikte National Academic de mijlpaal van e 2 mld aan verstrekte hypotheken. Het gaat hierbij voornamelijk om hypotheken van de Direktbank en Bouwfonds. Twee jaar geleden werd een premieomzet overschreden van e 50 mln, een verzesvoudiging in vijf jaar. De productie is volgen Geysendorpher vooral te danken aan de ‘maten-constructie’. National Academic heeft in het land 27 regionale kantoren, die voor de helft eigendom zijn van de consulenten.
Geysendorpher sluit niet uit dat er ooit ook een ziektekostenverzekeraar wordt opgericht. Ongeveer 65% van het premie-inkomen wordt gehaald uit ziektekosten. Het gaat hierbij om meer dan 50.000 polissen. National Academic heeft een ‘eigen polis’ en verruilde hierbij een jaar of drie geleden risicodrager Amicon voor NVS, inmiddels net als Amicon onderdeel van Menzis. “De productie is de laatste jaren stormachtig geweest”, zegt Geysendorpher. “We hebben ongeveer 30.000 Amicon-polissen. In de afgelopen drie jaar zijn er 20.000 NVS-polissen bijgekomen. We hebben nooit polissen omgezet, het betreft pure productie.” Opmerkingen:

Reageer op dit artikel