nieuws

CAK: provisie zorgpolis moet naar minimaal 7%

Archief

Intermediairbedrijf CAK (Dordrecht) vindt dat advisering van klanten over de nieuwe basisverzekering een provisie van minimaal 7% moet opleveren. “Een aantal verzekeraars heeft de laatste tijd signalen aan het intermediair afgegeven waarin de verantwoordelijkheid over een adequate informatie aan de consument inzake de wijzigingen in het zorgstelsel handig wordt doorgespeeld aan het intermediair. Verzekeraars denken deze verantwoordelijkheid te kunnen overdragen tegen een minimum aan beloning”, vindt directeur Gijsbert Geysendorpher. Hij reageert op uitlatingen van Turien-directeur Peter van Geijtenbeek, die uitgaat van maximaal 2% provisie over de jaarpremie. “CAK, dat in de afgelopen tien jaar circa 70.000 particulier verzekerden heeft binnengehaald, zal zich nimmer laten verleiden tegen dergelijke minimale percentages voor verzekeraars te werken.”

Geysendorpher vindt zo’n provisie in het licht van de steeds hogere kwaliteitseisen “een fooi” en “pure minachting van het professionele intermediair”. “Percentages beneden de 7% zijn onverantwoord en zullen leiden tot nieuwe wanverhoudingen. Het intermediair dat met het belachelijke percentage van Turien & Co in zee gaat, verliest niet alleen zijn kostenbewustzijn maar ook zijn waardigheid uit het oog.”
 

Reageer op dit artikel