nieuws

CAK mailt onderwijzenden met eigen autoverzekering

Archief

Aangezien onderwijzenden een voorzichtiger rijstijl zouden hebben dan andere burgers, beschikt het Centraal Administratie Kantoor (CAK) uit Dordrecht over een speciale ‘Onderwijs Autopolis’ met een scherpe premiestelling. Geïnteresseerden moeten wel haast maken, want de premie geldt nog maar tot 1 augustus 1999, zo schrijft het CAK.

Het CAK adviseert de aangeschreven onderwijzers om hun auto onder te brengen bij assuradeur National Academic in de ‘Onderwijs Autopolis’. National Academic is de handelsnaam van het eigen volmachtbedrijf van CAK-directeur Geijsendorpher, gevestigd in hetzelfde pand als het CAK.
Het volmachtbedrijf beschikt over volmachten van Avéro, Europeesche en Zurich. De autopolis wordt ondergebracht in een pool van deze drie verzekeraars.
De premie van de ‘Onderwijs Autopolis’ is volgens een mailing aan CAK-klanten al sinds 1995 op hetzelfde lage niveau. Op dit voordelige tarief beweert het CAK voor het onderwijzend personeel nog eens premiekortingen tot 32% te hebben losgepeuterd. Voorwaarde is wel dat de verzekerde minimaal 22 jaar oud is en niet meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt. Eveneens is vereist dat de aspirant verzekerde twee jaar schadevrij heeft gereden. Het verzekerde object mag bovendien geen Mercedes, BMW of sportmodel (?) van een ander merk zijn en niet meer hebben gekost dan f 60.000. Voor vrouwen tussen 30 en 40 jaar geldt in sommige gevallen een aanvullende premiekorting tot 20%.
Volmachtprobleem
Het betreffende volmachtbedrijf van het CAK zit sinds het recente opstappen van mededirecteur Nico Breur (zie AM 9, pag. 23) met een aantal problemen. Met diens vertrek valt niet alleen de bestuurder van het volmachtbedrijf weg, Breur was tevens de enige CAK-directeur met een A-inschrijving, en om een volmachtbedrijf te mogen runnen heb je die inschrijving wel nodig.
De SER heeft inmiddels een brief uitstaan bij CAK-directeur Geysendorpher met de vraag hoe deze het wegvallen van Breur met diens volmachtpapieren denkt te gaan oplossen. Geysendorpher zegt hard te werken aan het vinden van een opvolger van Breur.
Nico Breur stapte per 1 mei op bij het CAK wegens onenigheid met Geysendorpher over diens ideeën over samenwerkingsvormen met andere assurantiekantoren. CAK gebruikt hiervoor de rechtsvorm van maatschap, waarbij de eigendomsverhouding voor de helft bij CAK en de andere helft bij het betreffende assurantiekantoor ligt. In totaal beschikt het CAK op deze manier over een netwerk van dertien assurantiekantoren, die zich evenals het CAK op onderwijzenden, ambtenaren en academici richten.

Reageer op dit artikel