nieuws

CAK jaagt relaties schrik aan met ‘belastingaanslag’

Archief

Inhakend op het aangifteseizoen, heeft het Dordtse assurantiebedrijf CAK een fiscaal uitziende mailing aan 30.000 adressen in het land gestuurd. Tal van ontvangers vonden de quasi belastingaanslag ongepast en er werd een (aan)klacht ingediend bij het ministerie van Financiën.

Het CAK, dat zich richt op academici, middelbaar- en hoger personeel en ambtenaren, ontving gemengde reacties. “Het blijft natuurlijk toch een kwestie van goed lezen”, reageerde directeur Nico Breur laconiek.
In de mailing, die gericht was aan onderwijzend personeel, zet het CAK zich af tegen “uw eigen Burgerlijk Pensioenfonds”. De boodschap is dat men voor het afdekken van arbeidsongeschiktheids- en ANW-risico’s beter af is (“goedkoper en effectiever”) bij het CAK dan bij het ABP. De mailing eindigt met de zin: “Neemt u het ons niet kwalijk dat wij u even hebben laten schrikken”.
Juridische actie
Het ministerie van Financiën liet vorige week donderdag weten, dat de juridische afdeling actie zou ondernemen. “Wat het CAK heeft gedaan, is in strijd met het merkenrecht. Ze zitten gewoon fout”, aldus een woordvoerder. Afgelopen maandag had het CAK nog geen post van het ministerie ontvangen.

Reageer op dit artikel