nieuws

Bureau van Ameyde naar Bartok

Archief

Van Ameyde International verkoopt op korte termijn Bureau H.A. van Ameyde (BVA), de in Arnhem gevestigde dochter die is gespecialiseerd in voertuigexpertises, aan de Bartok Groep. Daarmee wordt Bartok na CED het grootste expertisebureau van ons land.

Op termijn moet samenvoeging plaatsvinden met Bartok-dochter Extenso, gevestigd in Heerhugowaard, met grotendeels hetzelfde specialisme. Of, en zo ja waar, de in totaal 150 betrokken medewerkers van beide organisaties ook fysiek worden samengevoegd, kan bestuursvoorzitter Carel Kuiper van de Bartok Groep nog niet zeggen. “Schaalvergroting en efficiencyverbetering zijn voor Bartok de belangrijkste beweegredenen geweest voor deze overname”, aldus Kuiper. Naast autoschade-expertise houdt BVA zich bezig met fraude- en diefstalonderzoek en technisch onderzoek naar de oorzaak van schaden. Het dienstenpakket van Extenso zal dan ook worden uitgebreid met de onderzoeksactiviteiten van BVA.
Kuiper verwacht op basis van de huidige cijfers een gezamenlijke jaaromzet van _ 11 mln, waarvan _ 5 mln bij BVA. Door de overname wordt Bartok na CED het grootste expertisebedrijf van ons land met een omzet van circa _ 24 mln.
Gemengde gevoelens
Bij BVA in Arnhem is met gemengde gevoelens gereageerd op het nieuws van de overname. “Het is een oud bedrijf met een gevestigde reputatie. Voor velen was het toch raar om te horen dat ze zouden worden overgenomen”, zegt Pieter den Dikken, bestuurslid bij Van Ameyde. “De meeste experts die in het land werken, zal het echter in de praktijk niet veel uitmaken.” Voorlopig blijven de twee locaties naast elkaar bestaan, maar de verwachting is wel dat op termijn de backofficeactiviteiten geconcentreerd zullen worden. “Maar dat is uiteraard aan de overnemende partij om te bepalen. We zitten nu in de fase dat de OR zich over de plannen buigt”, aldus Den Dikken.
Ook de grote relaties van BVA is gevraagd om instemming met de overname. Den Dikken: “Iedereen begrijpt de argumentatie. Het aantal schades neemt gewoonweg af en die trend zal zich in de toekomst voortzetten. Om te overleven heb je dus een zekere massa nodig. Zolang de kwaliteit van de dienstverlening op peil blijft, heeft geen klant moeite met deze overname.”
Er staan geen andere onderdelen van Van Ameyde in de etalage. Over de bestemming van de fondsen die voortvloeien uit de verkoop van BVA wil Den Dikken nog geen mededelingen doen.

Reageer op dit artikel