nieuws

Bureau Smit verwerft megacontract persoonsverzekeringen HSL-Zuid

Archief

Als een David tussen diverse verzekeringsreuzen, heeft Bureau Smit uit Culemborg een megacontract in de wacht gesleept. Het gaat om persoonsverzekeringen bij een langjarig project binnen de aanleg van de HogeSnelheidsLijn-Zuid.

Het door Bureau Smit verworven contract betreft de verzekering van het totale zorgpakket en de pensioenen van al het personeel dat betrokken zal zijn bij de aanleg van de Groene Hart Tunnel, een onderdeel van de spoorlijn HSL-Zuid. Opdrachtgever is het Franse ingenieurs- en aannemingsbedrijf Bouyques Travaux Publics.
Volgens de jongste berichten zal het gaan om circa duizend medewerkers, onder wie een groot aantal buitenlanders die gedurende de bouwperiode (acht tot tien jaar) in ons land gehuisvest zullen worden.
Het totale zorgpakket wordt ondergebracht bij Stad Rotterdam, de pensioenen en het ANW-hiaat bij Amev, en de bedrijfsspaarregelingen bij NN Financiële Diensten. Hoe komt een relatief klein bureau uit Culemborg in beeld voor zo’n grote opdracht? Directeur Rien Smit: “Wij hebben eerder een buitenlandse onderneming begeleid. Dat was een paar jaar geleden. De manager daarvan is door Bouyques aangetrokken voor dit project en op zijn voorspraak zijn we op de lijst met uitgenodigde bedrijven gekomen”. Op die lijst stonden ook grote namen als AON, De Goudse en Centraal Beheer.
Herstart
Bureau Smit, lid van de NBVA, richt zich op de bedrijvenmarkt, maar laat geen kansen lopen als zich ‘totaal-cliënten’ in de particulierensfeer aandienen.
Rien Smit (57) maakte eind 1989 een herstart als assurantiebemiddelaar. Vroeger was hij ook al actief geweest als tussenpersoon maar hij had zijn kantoor in 1978 aan de Rabobank verkocht.
Toen aan het eind van de jaren tachtig zijn tiener-zoons Bart en Jos over hun toekomstige carrière filosofeerden, zeiden zij herhaaldelijk: “Pa wat jij vroeger deed, lijkt ons wel leuk”. Rien Smit: “Zodoende ben ik op 1 november 1989 weer met een assurantiebedrijf begonnen. Beide zoons hebben hun draai in de branche gevonden. Bart (31) is nu mede-eigenaar van het kantoor en Jos (29) werkt bij Marsh op het terrein van de aansprakelijkheidsverzekering”.

Reageer op dit artikel