nieuws

Buitendienst Generali krijgt Aequos in koffer

Archief

Generali gaat zijn complete buitendienst voorzien van de MoneyView Aequos Database, een vergelijkingsprogramma voor levenproducten.

Generali is de eerste levensverzekeraar die het Aequos-pakket aanschaft voor zijn complete buitendienst. Alle (” 30) accountmanagers van Generali krijgen de Aequos-database op hun laptop, waardoor zij ieder moment op elke locatie productvergelijkingen kunnen maken.
“Aequos is een zeer bruikbaar en belangrijk instrument in de ondersteuning van tussenpersonen”, zo motiveert de maatschappij de stap. “Onze buitendienst is nu altijd up-to-date en kan producttechnische zaken nu optimaal overbrengen op onze relaties.”
De aanschaf van het vergelijkingsprogramma door Generali volgt op een proefperiode van enkele maanden. Ook Hooge Huys heeft zo’n proef lopen, maar de SNS Reaal-dochter heeft nog geen beslissing over complete aanschaf genomen. Wel bieden Generali én Hooge Huys het Aequos-pakket in een speciaal arrangement aan bij hun intermediairrelaties. Een vergelijkbaar arrangement heeft standsorganisatie NBVA.
Nieuwe modules
Aequos is inmiddels uitgebreid met drie nieuwe modules. De voornaamste module ‘PSW-verzekeringen’ herbergt meer dan tweehonderd kenmerken, voorwaarden, dekkingen en kostenposten van individuele, aanvullende pensioenverzekeringen (de zogenoemde DGA-polissen). Over enkele maanden wordt deze module uitgebreid met semi-collectieve beleggingsgebonden PSW-producten.
Nieuw in de vergelijkingssoftware is verder de module ‘Traditionele Levensverzekeringen’, waarin gegevens zijn opgenomen van kapitaalverzekeringen, zuivere risicoverzekeringen, uitgestelde lijfrenten (premie en koopsom) en direct ingaande lijfrenten. De nieuwe module ‘Bancair Sparen’ bevat gegevens over: dagelijks opvraagbare spaarrekeningen, kinder- en jeugdsparen, deposito’s, bedrijfssparen en lange-termijnsparen. De database bevatte al de modules: ‘Leven Beleggingsgebonden’, ‘Hypotheken’ en ‘Beleggingsfondsen’.
Inmiddels werken 125 verzekeringsadviseurs met de Aequos Database. Intern hebben acht maatschappijen (AXA, ABN Amro, Avéro, Centraal Beheer, Generali, Hooge Huys, Zwitserleven en Zwolsche Algemeene) de beschikking over de software. MoneyView hoopt op korte termijn twee grote levensverzekeraars aan dit rijtje toe te voegen.

Reageer op dit artikel