nieuws

Budgetpolis nieuwe prijsvechter in online verkoop verzekeringen

Archief

Peter Bastian en Ruud Visser zijn deze week gestart met de site Budgetpolis.nl. Dit naar eigen zeggen vernieuwende internetconcept, dat samenwerkt met volmachtbedrijf Intrasurance, claimt ‘extreem voordelig’ te zijn.

De initiatiefnemers zijn mede-eigenaar van intermediairbedrijf Bastian & Visser uit Eindhoven, met vijf vestigingen en circa veertig medewerkers. Falcon Leven (Fortis) heeft een minderheidsbelang in het bedrijf, maar Budgetpolis is volledig eigendom van Bastian en Visser.
Op www.budgetpolis.nl kunnen bezoekers online verzekeringen, consumptief krediet en hypotheken sluiten. “Het unieke is dat de diensten online aangeboden, afgewikkeld en bewaard worden met toevoeging van een telefonische helpdesk of een lokale financieel adviseur. Deze diensten worden door de overige marktpartijen niet geboden”, claimen de initiatiefnemers.
Bastian en Visser noemen “een extreem voordelig tarief” het sterkste punt van hun site. “Dat is mogelijk door een prijsopbouw die afwijkt van de overige marktpartijen én mogelijk gemaakt wordt door toonaangevende verzekeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners.” Volgens Visser richt de site zich echter niet alleen op een lage prijs. “We hebben een heel breed aanbod; een budget kan immers groot en klein zijn.”
De schadepolissen worden via Intrasurance ondergebracht in een pool van AXA, London en DAS. Elvia, Monuta, Reaal, Unigarant en Winterthur zijn de andere risicodragers. Intrasurance is zelf al lange tijd actief op internet met onder meer de site Verzekeruzelf.nl.
Doorverwijzen
Budgetpolis biedt naast schadeverzekeringen ook lijfrente- en pensioenverzekeringen en hypotheken. Voor deze producten wordt de klant doorverwezen naar een adviseur. Daartoe moet een uitgebreid formulier worden ingevuld. Voor beleggingsproducten wordt de klant naar de site van vermogensbeheerder Partrust geleid. Kredieten worden gesloten bij Interbank. Eind november hoopt Budgetpolis ook een zorgpolis aan te kunnen bieden.
De schadeafhandeling verloopt volledig online. Budgetpolis claimt de schade binnen 24 uur na schadevaststelling te vergoeden. Bij de schadebehandeling zijn CED, Schade Centrum Nederland, de VHD, Mondial Assistance, Corex (Bartok) en Carglass betrokken.
De afgelopen weken heeft Budgetpolis middels advertenties landelijk tussenpersonen geworven. Dat heeft tot nu toe zestig aangesloten bemiddelaars opgeleverd, die onder Budgetpolis-vlag gaan adviseren, maar daarnaast ook een eigen kantoor kunnen hebben. Het concept wordt met een omvangrijke mediacampagne nadrukkelijk onder de aandacht gebracht van het publiek.

Reageer op dit artikel