nieuws

‘Brussel’ maant Nederland inzake fiscale lijfrentebepalingen

Archief

Over enkele maanden mag de Nederlandse regering van de Europese Commissie de waarschuwing verwachten dat fiscale bepalingen tot opbouw van oudedagsvoorzieningen in Nederland in strijd zijn met de vrije concurrentie in de EU.

De Europese Commissie is bezig met een letter of formal notice en stuurt die over enkele maanden aan de Nederlandse regering, aldus een woordvoerder in Brussel.
In het geding is de bepaling dat de Fiscale Oudedags Reserve (FOR) alleen mag worden opgebouwd door belastingplichtigen die in Nederland wonen en dat fiscaal begunstigde lijfrente-opbouw alleen mag plaatsvinden bij een maatschappij in Nederland.
De volgende stappen in de ‘Brusselse’ procedure zijn: 1. kennisgeving dat Nederland in overtreding is; 2. dagvaarding voor het Europese Hof.
(Zie ook pagina 39)

Reageer op dit artikel