nieuws

Bruns ten Brink wijzigt autopremies

Archief

Bruns ten Brink Assuradeuren, onderdeel van de Belgische verzekeraar Asco/BDM, gaat per 1 november de premies voor de personenautoverzekering aanpassen. De cascodekking wordt goedkoper, de wa-dekking duurder.

De premie voor een volledig cascodekking verlaagt Bruns ten Brink met 10%. De WA-premie daarentegen stijgt met 4%. Verder wordt voor nieuwe verzekeringen en bij mutaties op lopende polissen voor dieselauto’s jonger dan drie jaar uitsluitend het tarief met onbeperkte kilometrage gehanteerd.
De premieaanpassingen vinden plaats om een “een betere balans in de personenautotekening te krijgen”, schrijft algemeen directeur Donald Lupescu van het volmachtbedrijf aan het intermediair. In een toelichting zegt hij desgevraagd dat de verlaging van de cascopremie nodig is om beter te kunnen concurreren. “We willen weer vooraan in het Rolls-programma meedraaien. Voor een bedrijf als Bruns ten Brink, dat uitsluitend moet concurreren op prijs, is dat van groot belang”, zegt Lupescu. De verhoging van de WA-premie, de eerste sinds 2000, doet daaraan volgens hem geen afbreuk. “Ook na de premieverhoging met 4% kan ons product nog goed mee in de markt.”
Pool
De autoportefeuille van Bruns ten Brink is ondergebracht bij een pool van twee risicodragers: Amev Schade en Zurich Schade (voorheen Alpina) die elk voor 50% tekenen. Per 1 januari wordt de pool uitgebreid met een derde maatschappij: Allianz-dochter London Verzekeringen. Het aandeel van Amev en Zurich in pool wordt dan verlaagd naar 40%; London krijgt dan 20%. Andere volmachtgevende verzekeraars van Bruns ten Brink zijn: Asco Continentale Verzekeringen, DAS Rechtsbijstand en Europeesche.
De premieomzet van Bruns ten Brink zal dit jaar fors gaan stijgen, verwacht Lupescu. “We denken dit jaar op e 27,0 mln premie uit te komen, tegen e 22,3 mln eind vorig jaar. De loss-ratio is bovendien gedaald van 55,0% naar 50,1%”, aldus Lupescu.

Reageer op dit artikel