nieuws

Brokkenmakers rijden vooral in leasewagens

Archief

Bestuurders van leasewagens blijken gemiddeld 2,5 keer zoveel schades te veroorzaken als de bestuurders van overige personenauto’s, zo blijkt uit een onderzoek van Achmea.

Lease-auto’s rijden jaarlijks meer kilometers dan personenauto’s. Het is dus niet verwonderlijk dat er een verschil in geleden schade is, maar dit verschil blijkt fors te zijn, aldus Achmea. De meest voorkomende schadeoorzaak bij bedrijfswagens – waaronder leasewagens – ontstaat op de plaats van bestemming. Het gaat daarbij niet alleen om schade aan het voertuig zelf, maar ook aan inzittenden en vracht, waardoor productieverlies en ziekteverzuim ontstaan. Volgens Achmea heeft 5% van het kortdurend verzuim een directe link met autoschade. Preventieprogramma’s bieden een oplossing en hebben tot nu toe Avéro Achmea geleid tot een rendementsverbetering op de verzekerde wagenparken van ruim 30%.

Reageer op dit artikel