nieuws

Britten veroordelen verzekeringsfraude

Archief

Het Britse publiek raakt er steeds meer van overtuigd dat fraude met verzekeringen een ernstige misdaad is

Uit onderzoek blijkt dat het algemene standpunt ten opzichte van oplichting veranderd is, aangezien de meerderheid van het volk vindt dat de fraudeurs de gevangenis in moeten. Fraude met verzekeringen kost verzekeraars jaarlijks meer dan € 1,5 mld. Van het volk vindt 85% het onacceptabel om de waarde van de claim te hoog op te geven, terwijl slechts 16% iemand kent die dat heeft gedaan. Ondanks enige successen en veranderingen in wetgeving denkt het publiek dat het nog lang duurt, voordat iedereen ervan is overtuigd. Tachtig procent van de mensen vermoedt nog weg te kunnen komen met fraude; 71% denkt dat opsluiting noodzakelijk is om mensen af te schrikken. In 2003 bleek uit onderzoek dat 47% van de bevolking niet uitsloot een te hoge claim in te dienen, terwijl 37% aangaf dat ze het indienen van een totaal verzonnen claim niet uitsloten.

Reageer op dit artikel