nieuws

Britse zorgverzekeraar geeft training op werkplek

Archief

De Britse zorgverzekeraar Fusion Insurance heeft een online systeem ontwikkeld waarmee tips voor gezondheid en veiligheid worden geboden aan verzekerde werkgevers en hun werknemers

Hiermee moet een veiliger werkomgeving worden gecreëerd, evenals een vermindering van letsel van werknemers en daaropvolgende claims. Reden hiervoor is het aantal werkgerelateerde letselclaims dat vorig jaar met 9% is toegenomen tot ruim dertigduizend. Ondanks dat veel werkgevers alert zijn op gezondheids- en veiligheidstraining, bestaat nog steeds het risico om aansprakelijk gesteld te worden als zij hierin te kort schieten en een werknemer een ongeluk op het werk krijgt. Werkgevers moeten werknemers op de hoogte houden van gezondheids- en veiligheidskwesties en een bedrijf moet dit kunnen bewijzen, aldus Fusion. Het systeem bestaat uit elf modules, waaronder brandveiligheid, gebruik van een handboek, computerveiligheid en risicobeoordeling.

Reageer op dit artikel