nieuws

Britse whiplashproef met autostoelen

Archief

Het Britse technisch onderzoekscentrum van de verzekeringsbranche Thatcham zal deze maand een tweede serie proeven uitvoeren waarin honderden autostoelen worden beoordeeld op hun waarde ter voorkoming van whiplash

Meer dan 250 stoelen van autos die in Europa rondrijden zijn al getest en beoordeeld. Daarnaast zullen nog eens 250 worden getest. De resultaten zullen in november bekend worden gemaakt.  Jaarlijks komen er in Groot-Brittannië circa 250.000 gevallen van whiplash voor. Vrouwen maken er tweeënhalf keer meer kans op, vanwege hun postuur. Thatcham ziet whiplash als letsel dat te voorkomen is, vooral bij lage snelheden. Allianz wijst, met het oog op het aantal valse schadeclaims, ook op de snelheid bij auto-ongelukken en pleit voor een Duits whiplashmodel ter beperking van frauduleuze claims. In Duitsland is het niet mogelijk een claim voor whiplash in te dienen als het ongeluk is gebeurd bij een snelheid van minder dan 11 kilometer per uur, aangezien whiplash volgens hen dan onmogelijk is. Verzekeraars wijzen daar nu 20% van alle whiplashclaims af, waarvan 80% met succes.

Reageer op dit artikel