nieuws

Britse verzekeraars willen camera’s tegen onverzekerd rijden

Archief

De Britse verzekeringsindustrie juicht de plannen toe van de regering om het onverzekerd rijden harder aan te pakken

Aanleiding voor de hardere aanpak is de uitkomst van een recent onderzoek waaruit naar voren is gekomen dat het percentage onverzekerde automobilisten in Groot-Brittannië veel hoger is dan in andere Europese landen. Jaarlijks keert het Britse Waarborgfonds Motorverkeer € 721 mln uit aan gedupeerden voor schades die veroorzaakt zijn door onverzekerden. Naast hogere boetes voor deze overtreders heeft de verzekeringsindustrie bij de overheid tevens gepleit voor het gebruik van camera’s, zodat aan de hand van het nummerbord onverzekerde automobilisten direct kunnen worden getraceerd. Hoewel dit opsporingssysteem nog nauw moet worden afgestemd met de huidige privacywetgeving, lijkt de kans groot dat de opsporingscamera’s vanaf eind volgend jaar langs de Britse autowegen zullen staan.

Reageer op dit artikel