nieuws

Britse verzekeraars helpen arts bij whiplash

Archief

Nieuw onderzoek van de Britse verzekeraarsorganisatie ABI helpt verzekeraars sneller patiënten te herkennen die mogelijk chronische whiplashklachten hebben

Binnenkort komt ABI met een voorschrift voor artsen waarin de factoren zijn uiteengezet die de risicos helpen voorspellen dat een patiënt whiplash oploopt. Ook geeft het uitleg over behandeling en herstel. Voorbeelden van deze factoren zijn van achteren geraakt worden in een auto, stilstaan tijdens een aanrijding en niet de schuld hebben bij een ongeluk. De meeste mensen herstellen snel van een whiplash, maar soms leiden de consequenties van nekklachten tot problemen die langer duren, zoals een depressie. Volgens ABI voert een snellere identificatie van mensen met grotere risicofactoren het snelst tot de best mogelijk medische zorg.

Reageer op dit artikel