nieuws

Britse verzekeraar waarschuwt voor prijsschommelingen

Archief

Norwich Union gaat grote premieverhogingen introduceren om te proberen de markt voor autoverzekeringen rendabel te maken

Ook worden makelaars gewaarschuwd voor het nadeel dat particuliere klanten ervan kunnen ondervinden als ze elk jaar overstappen naar een andere verzekeraar voor een goedkoper tarief. Hierdoor kunnen verzekeringsmaatschappijen de loyaliteit van makelaar en klant in twijfel trekken. Volgens Norwich Union zijn de huidige tarieven niet vol te houden. Uitgaande van een schaderatio van 80 tot 90% in 2005, worden tenminste twee verlieslijdende jaren verwacht. Uit een onderzoek dat de verzekeraar heeft laten doen, blijkt dat de verzekeringswereld met enige marktdiscipline premiestijgingen over een bepaalde periode kan terugbrengen tot wel 20%. Dit kan leiden tot stabielere premies en een vast inkomen voor tussenpersonen.

Reageer op dit artikel