nieuws

Britse verzekeraar begint actie tegen autodiefstal

Archief

Het Britse AA Insurance gaat een campagne lanceren die erop gericht is om het aantal voertuigdiefstallen uit Britse parkeergarages terug te dringen

De verzekeraar opent een internetsite waarop advies is te vinden, om automobilisten bewuster te maken van misdrijven die gepleegd kunnen worden. Een voorbeeld is achteruit inparkeren op parkeerplaatsen, zodat dieven de achterklep niet kunnen openen. Het initiatief komt tegelijkertijd met het voornemen van het ministerie van Binnenlandse Zaken om 30% minder automisdrijven te bereiken. Het ministerie heeft cijfers van 2003 en 2004 onderzocht, waaruit blijkt dat het aantal gestolen voertuigen meer dan twee miljoen bleef en dat er tevens 1,4 mln gevallen van vandalisme waren. Ook bleek slechts 6% van de parkeergarages te zijn aangesloten bij het Programma voor Veiliger Parkeren van de Britse politie, ondanks dat zon 20% van alle voertuigmisdrijven daar plaatsvindt.

Reageer op dit artikel