nieuws

Britse toezichthouder wijst ongeschikte bemiddelaars af

Archief

De Britse toezichthouder FSA houdt zeshonderd bemiddelaars in hypotheken en schadeverzekeringen buiten de industrie sinds de aanvang van de nieuwe regelgeving

Deze is begin dit jaar van kracht geworden en hiermee zijn strengere regels en eisen gaan gelden voor zowel vakkennis als bedrijfsvoering. Uit de aantekeningen van FSA blijkt dat de meerderheid van deze bedrijven zich in de eerste fase van het invoeringsproces terugtrok ofwel dat zij geen toestemming kreeg om zaken te doen. FSA noemt dit goed nieuws voor de verzekeringswereld: Het is essentieel dat ongezonde bedrijven buiten de industrie worden gehouden om ervoor te zorgen dat er een gelijkmatig speelveld is in het voordeel van het intermediair. Ook wordt belangrijke bescherming voor klanten geboden.

Reageer op dit artikel