nieuws

Britse toezichthouder biedt handleiding voor advies

Archief

De Britse toezichthouder FSA heeft een handleiding voor Basic Advice uitgegeven

Het gaat om een vraag- en antwoordinstructie met vragen die zijn ontstaan sinds de start van de methode in april 2005. Basic Advice is een korte, eenvoudige vorm van financiële advisering, waarbij de prioriteiten van de klant duidelijk worden en een aanbeveling voor een beleggingssproduct gedaan wordt. Dit hoeft niet altijd de meest geschikte aanbeveling te zijn. FSA: De toepassing van Basic Advice is nieuw en bedrijven hebben nog niet helemaal door hoe ze het kunnen gebruiken om klanten te helpen die geen uitgebreid advies nodig hebben. De Britse toezichthouder hoopt dat door middel van veelgestelde vragen de aspecten worden verduidelijkt die de meeste onrust veroorzaken.

Reageer op dit artikel