nieuws

Britse regering staat geen aansprakelijkheidslimiet voor accountants toe

Archief

De Britse regering is onder druk van ondernemerszijde ertoe overgegaan het eenvoudiger te maken voor bedrijven hun directeuren te beschermen tegen juridische claims van derden

Tegelijkertijd is besloten geen aansprakelijkheidslimiet toe te staan voor accountants. Volgens een vooraanstaande verzekeraar heeft het eerste nauwelijks impact op de verzekeringsbranche, maar het tweede wel. Hierdoor ontstaat het gevaar dat het risico van torenhoge aansprakelijkheidsclaims van ontevreden bedrijven of consumenten zo groot wordt, dat het gevaar van onverzekerbaarheid dreigt en accountantsfirma’s zich uit bepaalde markten gaan terugtrekken. Volgens PWC-topman Poynter moet dan ook snel een oplossing voor dit probleem worden gevonden.

Reageer op dit artikel