nieuws

Britse politie maakt autoverzekeraars forse verwijten

Archief

De Britse politie heeft forse kritiek op de manier waarop autoverzekeraars omgaan met de aanpak van autodiefstallen en verwijt hen vooral een gebrek aan medewerking en een korte-termijnpolitiek

Zo zijn de in het speciale diefstalregister aangeleverde motorvoertuiggegevens niet actueel, maar drie maanden oud. Verder leveren verzekeraars geen informatie over diefstalclaims aan. Ook verwijt de politie de verzekeraars dat zij niet bereid zijn mee te betalen aan een fonds waaruit de politie gestolen auto’s kan terugkopen om dieven te kunnen oppakken. Autodiefstallen vormen in het Verenigd Koninkrijk een groeiend probleem, niet in de laatste plaats doordat het aandeel van de georganiseerde misdaad hierin is toegenomen en mede daardoor het terugvindpercentage is teruggelopen van 82% naar 54%.

Reageer op dit artikel