nieuws

Britse managers niet op hun gemak bij beslissingen

Archief

Britse senior verzekeringsmanagers hebben vertrouwen in hun eigen capaciteiten, maar raken gefrustreerd door omstandigheden die het nemen van beslissingen moeilijk maken

Dit blijkt uit een onderzoek van het Chartered Management Institute (CMI), het Britse exameninstituut van de verzekeringsbranche. Naar voren komt dat managers denken dat zij niet de gewenste steun krijgen. Eén op de twee senior managers in de verzekeringsindustrie geeft toe het afgelopen jaar beslissingen te hebben genomen tegen beter weten in. Als redenen die het nemen van beslissingen beïnvloeden, noemt 20% de te grote druk van collegas, 18% het behoud van de reputatie van de organisatie, 10% bureaucratie en 13% een gebrek aan hulpmiddelen. Toch is 90% vol vertrouwen over het nemen van eigen beslissingen, al hebben velen behoefte aan advies van anderen. Het eigen team wordt door 72% geraadpleegd en de aandeelhouders door 28%. Verder blijkt dat de meeste managers besluiten bij voorkeur rationeel nemen. Het CMI juicht dit toe, met het oog op eventuele schade die kan worden toegebracht aan de productiviteit, het moreel en de resultaten.

Reageer op dit artikel