nieuws

Britse makelaars verwijten verzekeraars onprofessioneel premiebeleid

Archief

De Britse makelaarsorganisatie BIBA heeft felle kritiek geuit op de manier waarop verzekeraars op de industriële markt tariferen

Het ene jaar verhogen zij de premies met 35% en een jaar later gaan de tarieven voor hetzelfde risico met 25% omlaag. De makelaarsorganisatie spreekt van ‘onprofessionele underwriting‘ en heeft gedreigd de betrokken verzekeraars met naam en toenaam te zullen publiceren. Eerder kondigde zij aan ook een zwarte lijst te zullen presenteren van die verzekeraars die zich niet houden aan de ’21-dagen termijn’ voor het informeren van verzekerden voor nieuwe premies en condities bij prolongatie van werkgeversaansprakelijkheidsverzekeringen. Volgens een woordvoerder van het Britse verbond van verzekeraars is de kritiek van makelaars nieuw voor hen en heeft hij toegezegd bij de aangesloten verzekeraars aan te zullen dringen dat zij zich dienen te houden aan deze 21 dagen-termijn.

Reageer op dit artikel