nieuws

Britse makelaars geven klant tijdkaart

Archief

De grootste Britse makelaars zouden gestart zijn met proefmethodes waarbij zij alle klanten een uurtarief in rekening brengen

Hiermee proberen zij transparantie te waarborgen. Volgens invloedrijke bronnen zijn Aon en Marsh begonnen met het uitdelen van tijdkaarten aan klanten om hun advies in rekening te brengen op de manier waarop advocaten en boekhouders dat ook doen. Geen van beide bedrijven wil commentaar geven, maar er wordt vanuit gegaan dat de nieuwe procedure een alternatief is voor het werken met provisies. Naast andere regelingen moet deze nieuwe transparantiemaatregel een eind maken aan wanpraktijken in de verzekeringsbranche. De Britse makelaarsorganisatie Biba noemt de maatregel een goede manier voor de makelaars om vast te stellen hoe zij de rekening voor hun klanten opmaken aan de hand van een passend uurtarief.

Reageer op dit artikel