nieuws

Britse makelaars bezorgd om aansprakelijkheidsclaims

Archief

Britse makelaars maken zich zorgen dat zij met veel aansprakelijkheidsclaims te maken krijgen, na het besluit van verzekeraars om autopolissen voortaan automatisch te laten vervallen op de datum van verlenging

Aanvankelijk boden verzekeraars hun klanten nog vijf dagen respijt tussen de verval- en verlengdatum, maar voortaan zal de autopolis automatisch verlopen, tenzij de klant anders heeft aangegeven. De Britse makelaarsorganisatie Biba wil dat makelaars de verzekeraars op de hoogte stellen van de wensen van de klant over eventuele verlenging en gaat de makelaars hierover richtlijnen aanbevelen. De Britse makelaar Marrs Insurance Brokers spreekt over een dienst die door de verzekeraar op het bordje van de makelaar geschoven wordt. Hierdoor kan een polishouder die niet weet dat de uitstelperiode is afgeschaft schadevergoeding van de makelaar eisen. Ook andere makelaars denken dat de wijziging grote problemen tot gevolg heeft, tenzij verzekeraars campagne voeren om de klanten te informeren en de wijziging in de polisvoorwaarden wordt gezet.

Reageer op dit artikel