nieuws

Britse Liberty Mutual opent bijkantoor in Amsterdam

Archief

Liberty Mutual Insurance Europe (LME), onderdeel van de Amerikaanse verzekeraar Liberty Mutual Group, breidt zijn verzekeringsactiviteiten uit naar ons land. Eind vorige maand heeft deze Britse dochter aangekondigd in Amsterdam een bijkantoor te zullen openen.

LME, gevestigd in London, is een divisie van de in 1999 operationeel geworden Britse verzekeraar Liberty International Underwriters (LIU), die zeshonderd medewerkers in dienst heeft. LME is via het intermediair actief in de (her)verzekering van bedrijfsmatige en commerciële schaderisico’s, waaronder aansprakelijkheid, luchtvaart en werkmaterieel.
Na de start in Groot-Brittannië volgde de opening van vestigingen in Dublin, Keulen en Parijs. Sinds eind 2004 is LME ook in Zurich gehuisvest. Nu wordt een zesde (bij)kantoor in Amsterdam in gebruik genomen.
Vertegenwoordiger
De Nederlandse vestiging van LME gaat op basis van notificatie (met vergunning van de Britse toezichthouder) alle schadeverzekeringen verkopen in ons land.
Wettelijk vertegenwoordiger van LME in ons land is kantoor Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Amsterdam. De dagelijkse leiding komt in handen van directeur Gerard van Loon. Hij is sinds april 2001 werkzaam voor LIU, laatstelijk als plaatsvervangend directeur voor gespecialiseerde schaderisico’s in Londen.
Liberty Re, de herverzekeraar van het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Mutual, was al sinds medio 1998 vanuit Londen actief in ons land.

Reageer op dit artikel