nieuws

Britse hypotheekbezitters in problemen door nieuwe regelgeving

Archief

De Britse verzekeraar Legal and General verwacht dat door de nieuwe regelgeving van de Britse toezichthouder FSA duizenden huizenbezitters bij ernstige ziekte hun jaarlijkse hypotheeklasten niet meer kunnen betalen

De maatschappij heeft bepaalde verzekeringsvormen, waaronder dread disease-verzekeringen, het predikaat hoger risico meegegeven en mede daardoor zwaardere eisen gesteld aan de adviezen op dit gebied. De verzekeraar vreest nu dat het intermediair minder snel geneigd zal zijn deze producten aan klanten te adviseren, terwijl uit cijfers van het Britse verbond van verzekeraars blijkt dat 60% van de 1,2 miljoen verkochte dread disease-polissen worden aangewend als risicoverzekering op de hypotheek.

Reageer op dit artikel