nieuws

Britse Consolidated herverzekert hypotheekaflossingsverzekeringen

Archief

Consolidated Financial Insurance, een Britse verzekeraar, is sinds kort gevestigd in ons land. In Amsterdam is een bijkantoor in gebruik genomen onder de handelsnaam Consolidated Financial Insurance (Netherlands).

Dit filiaal houdt zich bezig met de herverzekering van aflossingsgarantiepolissen voor hypotheken, zegt een woordvoerder van de Britse verzekeraar in Enfield. Het servicekantoor in Amsterdam telt voorlopig twee medewerkers, die zijn belast met de administratie, premie-incasso en schaderegeling.
Voor duidelijkheid over de plannen van Consolidated in ons land is het (nog) te vroeg. “In oktober zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden”, aldus de Britse woordvoerder.
Niet op de hoogte
De Verzekeringskamer zegt (nog) niet op de hoogte te zijn van het bestaan van Consolidated Financial Insurance (Netherlands).
De Britse verzekeraar is eind 1993 gefuseerd met Financial Insurance Group Services Ltd. Het premie-inkomen over 1993 beloopt circa f 1.340 mln met een netto winst van f 111 mln.
De maatschappij heeft op basis van de EG-regels voor vrijheid van dienstverlening geen Nederlandse vergunning nodig, maar moet zich wel aanmelden (notificatie) bij de Verzekeringskamer.
Het correspondentie-adres van Consolidated Financial Insurance (Netherlands) is: Cyprusweg 2, 1044 AA Amsterdam, tel. 020-611.60.09. Het hoofdkantoor in Enfield is bereikbaar onder tel. 00-44-181-490.93.90.

Reageer op dit artikel