nieuws

Britse bouwsector verliest vertrouwen in verzekeringen

Archief

De Britse bouwsector raakt het vertrouwen in verzekeringen kwijt, met name door de branche beroepsaansprakelijkheid

Volgens onderzoek onder Britse ontwerp- en bouwbedrijven, technici en architecten, vindt slechts de helft dat de verzekering een betrouwbaar vangnet is. De ondervraagden stellen dat er te veel uitsluitingen zijn bij beroepsaansprakelijkheid en dat de meeste polissen niet alle risicos dekken. Van hen denkt 90% dat risicos in de sector toenemen, maar uit de enquête blijkt dat riskmanagement geen aandachtspunt voor de bouwsector is. Slechts een kwart van de bouwbedrijven geeft aan dat zij riskmanagers aanstellen om de risicos en de kans daarop in te schatten, terwijl maar 10% te kennen geeft dat zij projecten na voltooiing controleren, om te kijken welke punten controle en aandacht in de toekomst behoeven. Volgens de onderzoeker moet de verzekering gebruikt worden als een onderdeel van een riskmanagementsprogramma om een project op tijd af te ronden, binnen het budget te houden en onzekerheid te vermijden als er problemen met dekking ontstaan.

Reageer op dit artikel