nieuws

Britse autostoelen minder whiplash-gevoelig

Archief

Het Britse technisch onderzoekscentrum van de verzekeringsbranche Thatcham heeft de resultaten bekend gemaakt van de tweede serie proeven van automodellen van 2006

Hierin zijn 250 autostoelen beoordeeld op hun waarde ter voorkoming van whiplash. Volgens Thatcham hebben autofabrikanten voor 2006 een verbetering van 6% gerealiseerd bij het veiliger maken van autostoelen. Dit betekent dat één op de vier nieuwe autos goede bescherming biedt bij ongelukken bij lage snelheid. In de tests voor 2005 is slechts 16% van de stoelen als goed beoordeeld en maar liefst 36% als slecht. Veel fabrikanten hebben ontwerpen bedacht waarmee whiplash beter voorkomen zou kunnen worden, maar uit de proeven van Thatcham bleek dat velen niet functioneerden. Toch nemen meer autofabrikanten het voorkomen van dit letsel nu serieuzer.

Reageer op dit artikel