nieuws

Brinckstaete droeg geen pensioenpremies meer af

Archief

Intermediairbedrijf Brinckstaete Adviesgroep, dat juni 2007 failliet ging, blijkt jarenlang geen premies te hebben afgedragen voor de pensioenverzekering van zijn personeel.

De polissen voor de op enig moment zeker 35 medewerkers liepen bij De Amersfoortse. Ze zijn door de pensioenverzekeraar al in april 2006 premievrij gemaakt.
De directie van het kantoor, Jan en Inge Kooijman, ontving jaarlijks een riante ‘managementfee’: het echtpaar stond op de loonlijst voor _ 180.000 per persoon. Zij zijn nu eigenaar/directeur van Brinckstaete Adviesgroep Haarlem. Dit kantoor (twintig medewerkers) zetelt in Soesterberg op landgoed Egghermonde. Het kantoor- annex woonpand is hypothecair onderpand voor leningen ter grootte van _ 4,5 mln (bij SNS Bank en ING Bank).
In de vorige editie van AM (pag. 19) is ook al aandacht besteed aan het faillissement van Brinckstaete. Daarbij is een foto van een foutief kantoorpand geplaatst. Brinckstaete zetelde voorheen in Zeist niet in het pand Kosmos maar in landgoed De Breul (zie foto).

Reageer op dit artikel