nieuws

Breggeman (DLNO) wellicht naar Almere

Archief

Intermediairbedrijf Breggeman Groep, volledig eigendom van Delta Lloyd Nuts Ohra, verhuist naar alle waarschijnlijkheid van Houten naar Almere.

De verhuisplannen volgen op het vertrek per 1 mei van Alfred Breggeman, oprichter en tot vorig jaar eigenaar van de landelijk werkende tussenpersoon. Volgens Frank Elion, sinds kort namens Delta Lloyd Nuts Ohra (DLNO) verantwoordelijk voor de kantoren waarvan het concern (deels) eigenaar is, is “zijn taak voltooid”.
De Breggeman Groep (ca. zestig werknemers) heeft, na de overname door Ohra begin 1999, een forse reorganisatie achter de rug en heeft enkele nevenvestigingen gesloten. Naar verluidt verkeert het bedrijf in financiële problemen. De directie wordt nu gevoerd door de 33-jarige Casper van der Velde en de van Qua Raad afkomstige Jasmina Razik.
De geluiden worden steeds luider dat het hoofdkantoor van Breggeman gaat verhuizen van Houten naar Almere. In Houten zou, net als in Drachten, een nevenvestiging blijven bestaan. Noch DLNO noch Breggeman geeft een toelichting op de plannen. “We zijn druk bezig met het bepalen van de toekomst van Breggeman”, stelt Elion.
Noorderkroon
Feit is dat in Almere onder meer Noorderkroon Financiële Adviesgroep is gevestigd. En Noorderkroon is voor 35% in handen van eveneens Delta Lloyd Nuts Ohra. Volgens woordvoerder Bart Koster van Noorderkroon zal dat belang nog dit jaar worden uitgebreid tot 100%. Momenteel bezitten de oprichters Maarten Snels en Roland Veenhuizen nog 65% van de aandelen Noorderkroon (170 werknemers).
Een samenvoeging van Noorderkroon en Breggeman, beide landelijk actief in vergelijkbare segmenten, lijkt niet ondenkbeeldig. Betrokkenen ontkennen een dergelijk plan evenwel stellig. “Het is niet aan de orde”, bezweert Elion namens DLNO.

Reageer op dit artikel