nieuws

Breekijzer moet Generali f 50.000 boete betalen

Archief

Het televisieprogramma Breekijzer heeft wegens het niet correct uitzenden van een door de Amsterdamse rechtbank afgedwongen rectificatie f 50.000 boete moeten betalen aan Generali.

De rectificatie had betrekking op een conflict over dekking op een ongevallenverzekering van een klant (een assurantietussenpersoon) uit Bergen op Zoom. Volgens de rechtbank had Breekijzer in de betreffende uitzending onjuiste en onvolledige informatie verschaft over de afgewezen claim.
Een door de rechter afgedwongen rectificatie werd door de programmamakers op de hak genomen door de rectificatietekst te laten uitspreken door een als rechter uitgedoste Theo van Gogh (eveneens in dienst van Storms Factory, producent van Breekijzer). Generali maakte hiertegen bezwaar en de rechter stelde de verzekeraar opnieuw in het gelijk.
Het is voor het eerst dat een verzekeringsmaatschappij een uitzending van het programma Breekijzer met succes heeft aangevochten.
Inmiddels heeft RTL4, de omroep waar Breekijzer tot voor kort werd uitgezonden, opnieuw de rectificatietekst uitgezonden.

Reageer op dit artikel