nieuws

Bredase hoofdofficier wordt Ombudsman Verzekeringen

Archief

Mr

Jan Wolter Wabeke (51), nu hoofdofficier van justitie in het arrondissement Breda, wordt per 1 januari 2001 de nieuwe, overkoepelende Ombudsman binnen het Klachteninstituut Verzekeringen. Hij is daarmee de opvolger van zowel Job de Ruiter (o.m. Ombudsman Leven) als Joop van Londen (Ombudsman Schade). Van Wabeke, die kan bogen op een ruime ervaring in het oplossen van geschillen, was in ruime Haagse kringen bekend dat hij een functie buiten de rechterlijke macht wilde gaan vervullen. “Ik heb zo’n beetje alle disciplines binnen de rechterlijke macht gehad”, aldus Wabeke, die bij zijn aantreden als hoofdofficier in Breda duidelijk kenbaar had gemaakt, dat hij deze functie vijf tot maximaal zeven jaar wilde vervullen. “We zitten nu in het zesde jaar en ik was door het ministerie al een keer uitgenodigd voor een gesprek met de Algemene Bestuursdienst (ABD), een soort mobiliteitsbureau voor topambtenaren.” De stichting Klachteninstituut Verzekeringen, onder aanvoerig van voormalig Justitie-bewindsman Aad Kosto, zag wel perspectief in de persoon van Wabeke. De hoofdofficier voerde vervolgens enkele gesprekken met de bestuursleden Bol en Kalff. “Die gesprekken waren voor mij zeer aanstekelijk en inspirerend”, aldus Wabeke. Voordat hij zich verder kan gaan oriënteren op de verzekeringsbranche, werkt Wabeke aan de afronding van het onder zijn leiding staande onderzoek naar het declaratiegedrag van ex-burgemeester Peper en enkele ex-wethouders van Rotterdam en aan het behalen van een kwaliteitskeurmerk voor zijn arrondissement.

Reageer op dit artikel