nieuws

Brand in Nijmegen zware strop voor Erasmus en Fortis

Archief

De grote brand in de Nijmeegse vestiging van logistiek dienstverlener De Klok Logistics heeft volgens de experts in totaal tussen de _ 25 mln en _ 30 mln schade veroorzaakt.

De brand brak op zaterdag 26 januari rond het middaguur uit en legde de vestiging nagenoeg in de as. Verzekeraars Erasmus en Fortis, die via makelaar Aon leidend zijn in de opstalverzekering van De Klok, moesten het grootste deel van de klap incasseren en hebben van expert Helmut Vissers van Lengkeek, Laarman & De Hosson inmiddels een raming van de schade ontvangen van _ 15 mln. “In dat bedrag is niet alleen de schade aan opstallen en inventaris verwerkt, maar tevens de extra kosten die het bedrijf moet maken tot aan het moment dat er weer een bedrijfsklaar pand is verrezen”, aldus Vissers.
Diverse opdrachtgevers
In het afgebrande pand, zo’n 9.000 vierkante meter bedrijfshal, lag een behoorlijke voorraad vloerbedekking en aanverwante zaken opgeslagen, die niet door De Klok was verzekerd, maar door de diverse opdrachtgevers. “Dat zijn er enige tientallen, die allemaal de schade nog bij hun eigen verzekeraar moeten claimen. Ik schat deze schade in totaal op zo’n _ 8 mln à _ 10 mln”, aldus Vissers.
Maar daarmee is het verhaal nog niet compleet, want De Klok was in Nijmegen ook nog bezig met een nieuwbouwproject. Een uitbreiding van het kantoorgedeelte, dat tegen het bestaande pand aan werd gebouwd en dat ook door de brand verloren is gegaan. Hiervoor was, ook via Aon, bij Nassau een CAR-verzekering gesloten. Mathy Boon van Van der Bos & Boon Expertise kon nog niet zeggen hoe groot deze schade is. “Het is ook maar de vraag of hetzelfde ontwerp opnieuw kan worden gebruikt, aangezien het pand waar het tegenaan moest komen er nu niet meer staat…”

Reageer op dit artikel