nieuws

Brancheorganisaties Amerikaanse schadeverzekeraars fuseren

Archief

De beide brancheorganisaties voor de Amerikaanse schadeverzekeraars – de National Association of Independant Insurers (NAII) en de Alliance of American Insurers – zijn in onderhandeling over een fusie tot één organisatie

Beide belangenverenigingen hopen dat begin volgend jaar de krachtenbundeling definitief een feit zal zijn. De nieuwe organisatie, die als National Association of Property and Casualty Insurers (NAPCI) door het leven zal gaan, zal ongeveer 40% van de Amerikaanse schadeverzekeringsmarkt gaan vertegenwoordigen en daarmee de grootste vertegenwoordiger van schadeverzekeraars in de VS worden. Zij denkt hierdoor meer invloed te kunnen uitoefenen op de overheid en andere wet- en regelgevende instanties.

Reageer op dit artikel