nieuws

Branche-organisaties hameren op bindend advies

Archief

Het is ten onrechte dat er bij een deel van het intermediair nog twijfel bestaat aan het principe van bindend advies

Dat stellen de voorzitters van de intermediairorganisaties, verzekeraars en banken. “Het klachteninstituut Kifid garandeert juist een vlotte en efficiënte afhandeling van die geschillen waarover de financiële dienstverlener en de consument het onderling niet eens kunnen worden.” Accepteren van bindend advies door Kifid is volgens hen van groot belang voor het vertrouwen van de consument in de financiële dienstverlening. “Zoals bekend hecht ook de politiek zeer aan een alternatieve geschillenbeslechting binnen de branche. Het Kifid voorziet hierin.” Ook benadrukken de organisaties, waaronder NBVA, NVA, NVGA en VVHN, dat dit in het belang van financieel dienstverleners zelf is.

Reageer op dit artikel