nieuws

‘Branche nog van niveau tweedehands autohandel’

Archief

Gebrekkige voorlichting, gebrekkige openheid en gebrekkige kwaliteit houden de verzekeringsbranche op het niveau van tweedehands autohandel. Dat stelt tussenpersoon Wim Oudheusden uit Loosdrecht op de internetsite van De Wildbaan Groep.

Oudheusden is door Wildbaan in de maand mei uitgeroepen tot ‘adviseur van de maand’ en krijgt in die hoedanigheid de gelegenheid zijn kantoor voor te stellen en zijn visie op de verzekeringsbranche te geven. De eigenaar van de Financiële Adviesgroep Oudheusden geeft daarin aan geen hoge pet op te hebben van zijn vakgebied. Op de vraag waarop hij in de branche van financiële dienstverlening trots is, antwoordt Oudheusden met een veelzeggend: “In alle eerlijkheid: mij schiet niets te binnen”.
Oudheusden: “Er is geen enkele vorm van zelfregulering, openheid, kwaliteitsontwikkeling of cliëntgericht handelen bereikt zonder dwang van consumentenorganisaties of dreiging van overheidsingrijpen. Er is in de branche een lange weg te gaan, totdat de ‘financiële adviseur’ bij zijn klant aanschuift zonder dat laatstgenoemde het gevoel heeft dat hij op zijn qui-vive moet zijn, omdat hem anders weer een mooi product wordt ‘verkocht’.”
De Loosdrechtse tussenpersoon, zelf fiscaal jurist en ‘master in financial planning’, hoopt op een veel hardere aanpak vanuit de branche zelf op de gebieden van voorlichting, kwaliteit en openheid. “Wanneer wij als dienstverleners nog altijd bang zijn om te laten horen wat wij verdienen aan een dienst of product, dan klopt de propositie niet. Dan is er een wanverhouding tussen de mate of kwaliteit van inspanning enerzijds en de verdienste anderzijds. Wanneer wij daar niets aan doen, zullen afkoopwaarden blijven tegenvallen, zullen onze klanten lastig gevallen blijven worden door callcenters, en zal het imago van de branche blijven hangen op het niveau van tweedehands autohandel.”

Reageer op dit artikel