nieuws

Brabantse krachtenbundeling van Meeùs en NienhuisLuiten

Archief

De financiële-dienstenverleners Meeùs in Breda en NienhuisLuiten in Eindhoven, die samen ongeveer 380 medewerkers tellen, gaan fuseren. Uit de diverse bemiddelings- en beheersactiviteiten genereren zij op jaarbasis een bruto-opbrengst van ruim f 45 miljoen.

Beide bedrijven rekenen bemiddeling op zowel het gebied van verzekeringen als onroerend goed tot hun kernactiviteit en vormen op dit gebied nu de grootste partij beneden de grote rivieren. “In assurantiën boeken wij een premie-omzet van f 150 miljoen. Daar kan menig verzekeraar zelfs jaloers op zijn”, zegt president-directeur mr J.A. Boertjes van Meeùs.
In de nieuwe constellatie zal Meeùs Holding de financiële topholding worden. NienhuisLuiten Holding, wordt een subholding waarin alle activiteiten op het gebied van onroerend goed worden ondergebracht. In deze nieuwe onroerend-goedcombinatie zullen A.C.C. van Kalmthout (NienhuisLuiten) en mr O.J. Smit (Meeùs) gezamenlijk de algemene directie gaan vormen. Van Kalmthout zal als specifiek aandachtsgebied Bedrijfshuisvesting hebben en Smit richt zich primair op Vastgoedmanagement.
De fusiepartners
De Meeùs-groep heeft haar wortels in Breda, waar in 1927 de basis werd gelegd, en is uitgegroeid tot een regionaal bedrijf met vestigingen in tien steden in West- en Midden-Brabant, Zeeland en in België (Antwerpen).
De groep telt 320 werknemers en is niet alleen actief in verzekeringen en onroerend goed. Zo telt Meeùs zeven toeristische reisbureaus, een gespecialiseerd zakenreiskantoor en voorts een op particulieren gerichte financieringsmaatschappij. NienhuisLuiten is 25 jaar geleden ontstaan uit een fusie van de Eindhovense makelaarskantoren Nienhuis (1928) en Luiten (1938). Inmiddels telt NienhuisLuiten ongeveer 60 medewerkers en heeft het sinds 1993 een nevenvestiging in Eindhoven.

Reageer op dit artikel