nieuws

Bovo Voorschotbank verstrekt ook kredieten voor eigen rekening

Archief

Bovo Voorschotbank in Zwolle heeft zijn activiteiten uitgebreid. Naast bemiddeling in consumptief krediet, verstrekt de uit 1978 daterende voorschotbank sinds kort ook leningen voor eigen rekening.

Bovo Voorschotbank is een dochteronderneming van W.J. Voerman Holding in Zwolle, een houdstermaatschappij waarvan directeur W.J. Voerman alle aandelen in bezit heeft. Een tweede dochteronderneming is Nivo BV, die op hetzelfde kantooradres is gevestigd, en eveneens actief is in de bemiddeling in consumptief krediet.
Bij de drie bedrijven zijn in totaal zes medewerkers werkzaam. Volgens Voerman zijn onder beide labels consumptieve kredieten verstrekt aan 7.000 cliënten.
De bemiddelingsbedrijven werken samen met ongeveer tien geldverstrekkers, waaronder Finata, IDM, Vola, NN Financiële Diensten, Avéro, en de Direktbank.
Lagere tarieven
Om de concurrentiepositie te verbeteren, en minder afhankelijk te worden van financieringsmaatschappijen en banken, heeft Voerman besloten ook voor eigen rekening kredieten te verstrekken aan particulieren.
Daartoe is gebruik gemaakt van een bankvergunning die al twaalf jaar geleden is afgegeven. De sympathie van de consument moet worden gewonnen door naast service en integriteit, ook lage(re) tarieven aan te bieden. “Enerzijds willen we onze bestaande cliënten beter en voordeliger bedienen, anderzijds kunnen we ons sterker richten op uitbreiding van de portefeuille.”
Volgens Voerman is het reclamebudget verdubbeld tot driekwart miljoen ten opzichte van 1994 met het doel om landelijk meer bekendheid te kunnen geven aan de activiteiten van zijn bedrijven. Als de verstrekking van consumptief krediet voor eigen rekening succesvol verloopt, zal het bemiddelingsbedrijf Bovo een andere naam krijgen, dan wel worden geïntegreerd in Nivo BV.
Het bestaande produktassortiment (doorlopend krediet, persoonlijke lening, tweede hypotheek) wordt eind volgende maand uitgebreid met een spaarleen-produkt onder eigen label. De risicodrager voor de spaarpolis is nog niet bekend: daarover worden onderhandelingen gevoerd met twee verzekeraars, aldus Voerman.

Reageer op dit artikel