nieuws

Bovemij trekt zich terug uit Schadegarant

Archief

Verzekeraar Bovemij, voor 100% eigendom van de Bovag, heeft zich deze week teruggetrokken uit Schadegarant, organisatie van een aantal autoverzekeraars ter terugdringing van de schadelast. Bovemij heeft hiermee de eer aan zichzelf gehouden, want er dreigde een royement.

Directe aanleiding voor de spanningen vormde het feit dat Bovemij Holding een belang van 25% heeft genomen in de organisatie Polis Direct, die zich als ‘prijsdumper’ op de autoverzekeringsmarkt heeft gemeld.
“De Bovemij ziet niet langer de mogelijkheid om in overleg met andere maatschappijen te praten over beperking van de schadelast voor verzekeraars als die andere maatschappijen vasthouden aan de eis om te komen tot sturing van de schadereparatiemarkt”, heeft zij bekend gemaakt.
Verkoop aangepast
Slechts enkele weken na de start heeft Polis Direct overigens besloten om de aanpak van de telefonisch verkoop te veranderen. Tot voor kort kregen geïnteresseerde bellers niet spontaan de 10% korting op hun huidige premie aangeboden, maar pas nadat daar nadrukkelijk om gevraagd werd.
“Vanaf nu vragen onze medewerkers onmiddellijk naar de huidige premie en doen vervolgens een aanbod dat daar 10% onder zit. De vorige methode, waarbij we afwachtten tot de klant er om vroeg, kwam niet goed over. Een aantal mensen voelde zich simpelweg belazerd”, aldus R. Karten, de marketingmanager van Polis Direct.
In de afgelopen weken heeft Polis Direct 100 autoverzekeringen verkocht. Daarnaast staan er nog 300 offertes uit. Tot nu toe werd uitsluitend geadverteerd op de regionale radio in Gelderland.
Deze week verwacht de Nijmeegse direct-writer het flink druk te krijgen, aangezien er geadverteerd gaat worden op ruim 250 billboards, in de Telegraaf en op de regionale radiozenders Gelderland, Brabant, Utrecht en Oost.

Reageer op dit artikel