nieuws

Bovemij start label voor Bovag-dealers

Archief

Bovemij is gestart met de verkoop van verzekeringen via de Bovag-dealers onder het label Dealergarant Verzekeringen. Daarmee wil de branchevereniging voor autobedrijven aan dealers een extraatje bieden om klanten te kunnen werven en te behouden.

Het nieuwe marketingconcept lijkt veel op RijGarant, een formule die zes jaar geleden werd geïntroduceerd voor universele Bovag-autobedrijven. Dealergarant is alleen bestemd voor circa drieduizend bedrijven die zijn aangesloten bij de Bovag-afdeling Nederlandse Dealers Associatie (NDA).
Voor het nieuwe label werkt Bovemij samen met de Verzekerings Service Dienst, een onderdeel van Polis Direct. Beide bedrijven zijn dochter van de Bovag, waarbij elfduizend autobedrijven zijn aangesloten. De dealers kunnen een formulier met klantgegevens doorsturen naar de Verzekerings Service Dienst, die vervolgens contact opneemt met de klant om de polis te sluiten. Wordt er daadwerkelijk een verzekering verkocht, dan wordt de dealer beloond met 7% van de jaarpremie gedurende de looptijd van de polis. Indien gewenst, kan de dealer ook direct de premie opvragen.
Bovemij maakt dealers verder warm voor Dealergarant door te stellen dat de klantbinding sterker wordt. “Een klant met schade sturen wij terug naar u! Zo houdt u de schade en schadeafwikkeling in eigen hand en zal het aantal reparaties in uw eigen beheer aanzienlijk toenemen.” Extra activiteiten van dealers zijn volgens de Bovag hard nodig, want “alleen de verkoop van auto’s is tegenwoordig niet meer voldoende”.
Dealergarant is feitelijk een commanditaire vennootschap. De dealer kan vennoot worden tegen een inleg van e 500. Daarna betaalt hij jaarlijks e 200. Deze constructie wordt ook gehanteerd voor RijGarant.
Het logo van Dealergarant.

Reageer op dit artikel