nieuws

Bovemij meldt flinke toename van autoverduisteringen

Archief

Het aantal verduisterde auto’s is in de eerste helft van dit jaar met ruim 80% gestegen ten opzichte van 2006. Ook is er een forse toename (13%) van oplichtingszaken in de autobranche. Dat schrijft Bovemij in een brandbrief aan haar klanten.

De maatschappij stelt dat de cijfers representatief zijn voor de gehele autobranche. Steeds vaker eindigt een proefrit in een verduistering. Ook garages gaan regelmatig de fout in door gerepareerde auto’s mee te geven aan criminelen die zich uitgeven voor de eigenaar van het voertuig. Zij maken gebruik van de goedgelovigheid van garagehouders en autoverkopers, stelt Bovemij. Positieve uitzondering is de Stern-groep. Hier wordt gewerkt met een Keyprotector-systeem, waarbij de klant alleen zijn auto meekrijgt als een unieke pas wordt ingeleverd. Dit of een vergelijkbaar systeem wordt echter nog maar mondjesmaat in de branche gebruikt.

Reageer op dit artikel