nieuws

Bovemij haalt banden aan met autobedrijven

Archief

Bovemij heeft haar organisatie geherstructureerd. De zelfstandige werkmaatschappijen hebben plaatsgemaakt voor drie marktgroepen: Particulieren, Bedrijven, en Pensioen/Zorg.

De herstructurering van Bovemij nam zeven maanden in beslag, stelt hoofddirectievoorzitter Hans Hoekstra in de Bovag-Krant. Hoekstra was tot begin vorig jaar lid van de raad van bestuur van UAP-NieuwRotterdam.
De nieuwe marktgroepen verkopen verzekeringsproducten aan de Bovag-leden en hun klanten. “De samenhang tussen de marktgroepen wordt bewerkstelligd door de afdeling verzekeringstechniek”, licht Hoekstra toe.
Bedrijfsverzekeraar
Een volgende stap is om producten beter af te stemmen op de (behoefte van) klanten. De Bovag-leden zullen meer invloed krijgen op de aard van de producten door hen meer zeggenschap te geven. “Er moet ten aanzien van Bovemij een coöperatief gevoel ontstaan”, zegt Hoekstra.
Bovemij Groep zegt te willen groeien in onder meer personenverzekeringen, zowel voor werkgevers als werknemers. Volgens Hoekstra moet daarbij worden gedacht aan unit-linked pensioen- en spaarproducten.
Verder wil Bovemij meer specifieke brancheproducten op de markt brengen, waaronder machinebreuk- en elektronicaverzekeringen. “Het streven van Bovemij is om een complete bedrijfsverzekeraar te worden.”
Nieuw initiatief
Een nieuw initiatief is de start van de commanditaire vennootschap Saba waarin Bovemij als beherend vennoot optreedt en veertig autodealers als stille vennoten.
Hoekstra: “Saba maakt de afzet van autoverzekeringen mogelijk aan klanten van deelnemende autobedrijven. In de toekomst kan het aantal producten worden uitgebreid met reis- en rechtsbijstandverzekeringen en met financieringen. Op deze manier verdienen de dealers meer aan de geldstroom in de autobranche. Wij zijn op diverse plaatsen bezig met soortgelijke initiatieven.”
De deelnemende autobedrijven delen in het resultaat van Saba. “De constructie wordt zorgvuldig bekeken, getoetst aan de Wet Assurantiebemidelingsbedrijf en aangemeld bij de SER”, aldus Hoekstra. Saba en andere soortgelijke constructies moeten volgens hem binnen enkele jaren een brutopremie-omzet van f 40 tot f 50 mln per jaar kunnen realiseren.
Hoekstra: “Er moet ten aanzien van Bovemij een coöperatief gevoel ontstaan”.

Reageer op dit artikel