nieuws

Bovag komt met nieuwe aanhangwagenverzekering

Archief

Bovag brengt via volmachtbedrijf Europolis een aanhangwagenverzekering op de markt. De polis is geschikt voor zowel particulier als bedrijfsmatig gebruikte aanhangwagens.

Onder de voor de polis geaccepteerde aanhangwagens vallen onder meer open en gesloten aanhangwagens, bagagewagens en paardentrailers. Uitgesloten van deelname zijn onder meer (vouw)caravans, marktwagens en wagens voor horecadoeleinden. De verzekering dekt de aanhangwagen tegen diefstal, brand, storm of schade als gevolg van slippen, botsen of omslaan. De polis vergoedt tevens de huur van een vervangende aanhangwagen.
De verzekering is geldig in Europa en de landen rond de Middellandse zee. De premie bedraagt 2,5% van de verzekerde som per jaar, waarbij een minimum geldt van f 75.
Bovag heeft niet eerder een aanhangwagenverzekering gevoerd. Voorheen werd de aanhangwagen als extra bij een autopolis opgevoerd. Een aanhangwagen kon niet apart worden verzekerd.
De verzekeraar eist een door de VIP/TNO goedgekeurd koppelingsslot. Aanhangwagens waarvan het verzekerde bedrag de f 15.000-grens overschrijdt, moeten bovendien voorzien zijn van een VIP/TNO goedgekeurde wielklem, indien de aanhangwagen niet in een bewaakte stalling staat geparkeerd. Daarnaast moet de aanhangwagen een keer per twee jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Onderhoud en reparatie kunnen door een Bovag-bedrijf worden verzorgd. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: door deze vorm van gestuurde schadestroom kan Bovag zowel verzekeringen afsluiten als reparaties uitvoeren.

Reageer op dit artikel