nieuws

Bouwfonds verstrekt hypotheek op tijdelijk arbeidscontract

Archief

Door verruiming van de acceptatienormen kunnen ook consumenten zonder vast werk bij Bouwfonds Hypotheken terecht voor een hypothecaire lening. De versoepeling is ingegeven door de toename van flexibele arbeid.

Volgens het Bouwfonds werkt een op de elf werknemers op dit moment als oproepkracht of met een tijdelijk arbeidscontract. Dit aantal zal over circa 10 jaar vervijfvoudigd zijn. Dan verwachten deskundigen dat de helft van alle werknemers in ons land nog een vaste baan zal hebben.
Op deze maatschappelijke ontwikkeling zegt Bouwfonds Hypotheken in te willen spelen. Werknemers met een tijdelijk arbeidscontract van 1 jaar of meer kunnen hun woninghypotheek bij de financier regelen. Op inkomens uit halfjaarcontracten, uitzendwerk en contracten op afroepbasis wordt vooralsnog geen financiering verstrekt, aldus Bouwfonds.
De maximum leencapaciteit voor vaste dienstverbanden bedraagt 125% van de executiewaarde van het woonhuis, resp. de nieuwbouwprijs plus kosten (meerwerk etc.). Voor tijdelijke arbeidscontracten bedraagt de lening ten hoogste 100% van de executiewaarde, resp. 90% van de nieuwbouwprijs.

Reageer op dit artikel