nieuws

Bouwfonds komt met rentelimiet

Archief

Bouwfonds Hypotheken heeft het Rentelimiet geïntroduceerd: een variabele rente waarbij de hypotheekgever zelf het maximale percentage bepaalt dat hij wil betalen.

Bij het sluiten van een Bouwfonds Hypotheek stapt de cliënt in op een lage variabele rente, die hij gedurende een vastgestelde periode blijft betalen, zolang de limiet niet overschreden wordt. Overschrijdt de variabele rente wél de voorafgestelde limietrente, dan gaat de ‘rentevastheidsperiode’ in. Dit houdt in dat de rente automatisch wordt omgezet naar de laatste dagrente vóór de overschrijding.
Het voordeel van de nieuwe rentevariant is volgens Bouwfonds dat het de behoefte aan een lage rente én aan zekerheid combineert. “Uw cliënt weet dus bij voorbaat tot welk maximum zijn maandlasten eventueel zullen stijgen”, legt de hypotheekverstrekker uit in een brief aan het intermediair. De rentevastheidsperiode en het bijbehorende limietpercentage kunnen twee keer per jaar kosteloos gewijzigd worden. De nieuwe rentevariant is te koppelen aan elke Bouwfonds-hypotheek.

Reageer op dit artikel