nieuws

Bouwfonds kiest voor eenvoud

Archief

Bouwfonds Hypotheken heeft het productassortiment vereenvoudigd. Een aantal namen is aangepast en de voorwaarden zijn op enkele punten gewijzigd. Daarnaast is er een nieuw product toegevoegd: de Bouwfonds Voordeel Hypotheek.

Bouwfonds heeft nu twee voorwaardenpakketten: de Bouwfonds Hypotheek en de Bouwfonds Voordeel Hypotheek. Binnen deze opties worden alle hypotheekvormen aangeboden. De hybride Onbezorgd Wonen Hypotheek en de WoonProfijt Hypotheek (beleggingshypotheek) zijn komen te vervallen. De BeleggingsKeuze Hypotheek heet nu de BeleggersKeuze Hypotheek, terwijl RenteRust is omgedoopt in Middelrente en RenteSelect in Margerente. Ondanks het vervallen van de WoonProfijt Hypotheek worden overigens nog wel de WoonProfijt Verzekeringen aangeboden.
Een aantal voorwaarden is gewijzigd. Zo heeft de Bouwfonds Hypotheek nu een offertetermijn van twaalf maanden (was negen); bij de Bouwfonds Voordeel Hypotheek is dat verlengd van drie naar vier maanden. Andere voorwaarden zijn samengevoegd of geschrapt als daar te weinig gebruik van werd gemaakt. Het aantal verhuisregelingen is bijvoorbeeld teruggebracht tot twee. De Voordeel Hypotheek biedt ook een 1-jaarstarief en kan altijd worden gesloten met bouwdepot, wat voorheen bij de Rente Voordeel Hypotheek niet mogelijk was.
Actie
Tevens is er een actie die geldt tot 1 december. Aanvragers krijgen 0,1% rentekorting op de nieuwe hypotheek. De hypotheek moet dan wel voor 1 januari 2005 passeren en digitaal zijn aangevraagd.
Door de wijzigingen is ook het extranet Bouwfonds Business Support vernieuwd. De aanpassingen zijn ook verwerkt in een nieuwe versie van het Bouwfonds Advies Programma.
De vernieuwingen zijn vorige week met een ‘Oud & Nieuw’-toer door het land bekendgemaakt aan het intermediair. Een team trok, voorzien van oliebollen en appelflappen, met een speciale truck naar 18 locaties. Daar werden in totaal ca. 1.350 tussenpersonen geïnformeerd door onder anderen adjunct-directeur Remco van Dam.
Adjunct-directeur Remco van Dam (staand) praat met het intermediair in een truck over het nieuwe productassortiment van Bouwfonds.

Reageer op dit artikel